HTML

A rész is Egész...

Életem egy hömpölygő kérdésfolyam. Minden kérdés egy kapu az ismeretlenbe, melyet ha feltárok, felsejlenek mögötte a válaszok, melyek elvezetnek valódi Önmagamhoz, a végtelen megsejtéséhez.

Igen! Ez egy Önkeresés, egy belső utazás, mely az Éntől az Egységtudatig kanyarog. Mivel minden mindennel összefügg, ez nem más, mint egy kozmikus pillangóeffektus, a körtáncok körtánca, melyben együtt tobzódunk mindannyian, Te és Én is.

Téged is bátorítalak, ha már erre jártál, hogy szólj hozzá, vagy tegyél fel kérdéseket, hogy együtt fejtsük meg ezt a kozmikus keresztrejtvényt.

Hozzáfűzött gondolatok...

Címkék

2008.10.27. 20:32 tsend

Ami bent az van kint..., ez az élet egységdala!

Az életed a TE belső evolúciód. Sorra jönnek a felismerések, és a "külső" tanítások, melyek rámutatnak a benned rejlő mélységes valóságra. Csak azért jelenhet meg, mert már benned van, hisz anélkül nem érthetnéd mély szimultán szintézisét.

Kavargó pillangók szárnycsapásai tényleg vihart aratnak, elméd felszínén, de adj mélységet önmagadnak, béke és szeretet ragyog fel tudatod hajnalán. Igen ez egy új hajnal, egy tündöklő tündérmese kezdete, mikor a mesélő rádöbben, hogy Ő minden szereplő, s ekkor a mesélő és a mesélt eggyé válik. Nincs szükség többé belső narrátorra, nincs szükség az elméd ócska fejtéseire, hisz amit látsz, hallasz, tapintasz már eggyé vált veled, és érzed igaz természetét: együtt érzel. Együtt lélegzel miden létezővel, hisz egy vagy velük, mindig is az voltál, csak az elméd mutatott mást, leválasztva téged a LÉT lüktető varázslatáról.. Elválaszthatatlan vagy a világtól, mint a tested szervei is egymástól. Tudod, hogy a mindenség része vagy, de figyeld meg, hogy ugyanekkor magadban hordozod a mindenséget, s ekkor rádöbbensz: részként is az egész vagy.

Ezt súgja minden, csak figyelned kell. Hol jelennek meg a dolgok? Ki tapasztalja meg őket? Mikor valami veled történik, az benned is történik, a külső és belső elválaszthatatlan: TE vagy a tér, ahol történeted lezajlik. Nem csak a szereplő vagy, te vagy minden díszlet, minden dráma és statiszta. Figyelj, ne értelmezz, ne ítélkezz, ne kommentálj. Figyelmed leolvasztja rólad elméd fölös sallangjait, s ekkor felsejlik valódi természeted a létezés mindent átható öröme, az energia lüktető folyama: szerelmessé váltál a létbe, vagyis újra felfedezted ezt Önmagadban.

Ősi érzést mesélsz újra…

Egy ősi érzést mesélsz újra,
Egy szótlan, édes látomást.
Szívemben most felvirágzik
E fényvarázsló csábítás.

Nincs szó már, csak a mámor
Melyet a csendbe szőtt az est,
S e néma tűzben izzó zsongást
Játszva, megremeg a test.

Lehunyt szemmel tűzben égek,
A szépség újra elkapott.
Itt vagy, látlak, megőrizlek.
Nem mesélsz MOST holnapot.

Csak TE vagy, és ÉN látlak,
S kérdéseim némán hallgatod.
A válaszod csak ennyi, semmi más:
VAGYOK, aki VAGYOK.


(TSend)

1 komment

Címkék: élet lét béke szeretet csend egység


A bejegyzés trackback címe:

https://tsend.blog.hu/api/trackback/id/tr83735207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ayzen 2010.10.21. 07:32:33

Ez a rész különösen nagyon szép.....

"Lehunyt szemmel tűzben égek,
A szépség újra elkapott.
Itt vagy, látlak, megőrizlek.
Nem mesélsz MOST holnapot.

Csak TE vagy, és ÉN látlak,
S kérdéseim némán hallgatod.
A válaszod csak ennyi, semmi más:
VAGYOK, aki VAGYOK."

Amikor a kereső már azon a "tudatszinten" áll, hogy a belső hang megszólal benne, valóban hallgatni Őt arany.
A felsőbbrendű én , mindig tudja mire van szüksége a keresőnek.
süti beállítások módosítása