HTML

A rész is Egész...

Életem egy hömpölygő kérdésfolyam. Minden kérdés egy kapu az ismeretlenbe, melyet ha feltárok, felsejlenek mögötte a válaszok, melyek elvezetnek valódi Önmagamhoz, a végtelen megsejtéséhez.

Igen! Ez egy Önkeresés, egy belső utazás, mely az Éntől az Egységtudatig kanyarog. Mivel minden mindennel összefügg, ez nem más, mint egy kozmikus pillangóeffektus, a körtáncok körtánca, melyben együtt tobzódunk mindannyian, Te és Én is.

Téged is bátorítalak, ha már erre jártál, hogy szólj hozzá, vagy tegyél fel kérdéseket, hogy együtt fejtsük meg ezt a kozmikus keresztrejtvényt.

Hozzáfűzött gondolatok...

Címkék

2007.10.16. 16:43 tsend

Törekvés útján: spiritualitás és a pozitív gondolkodás!

Sokan félünk a változástól, bár mindannyian szeretnénk kitörni saját szürke állapotunkból, melynek rabsága úgy tünik körénk fonódnik. De valójában ez csak látszat! Egy ostoba illúzió, melyet saját magunk állítunk fel, hogy megmagyarázzuk, miért nem lépünk előre. Sírunk múltban történt jó dolgok után vagy a rossz miatt, ahelyett, hogy jelenben lennénk, és ezáltal egy egyre fényesebb és boldogabb jövő tárul elénk, szinte kibukkanva az idő gomolygó ködéből, amely így megszünik létezni.

Hogy mi változás útja? Légy magad a változás, azaz engedd el a múltad... ne engedd hogy az határozza meg a jövődet. Szeresd a jelent, minden figyelmed a jelenre koncentráld. Ha jövőbeni terveidre, céljaidra gondolsz azokra is úgy tekints, mintha most történnének veled, ezáltal tudatod kiterjed az örökévalóság határárai felé, jelen és jövő összemosódik, nincs félelem, nincs kétség, nincs bizonytalanság. Csak mély önátadás a jelenpillanatra nézve: ez az örök csend, a néma és szótlan dallam, mely benned ég, mint a "sohaelnemalvó" láng... Ez az önmegvalósításod, ez az isteni út, ez a mélyen gyökerző hit, mely velünk születet, csak megtanították nekünk, hogyan felejtsük el. Most nem kell más tenni csak megtanulni emlékezni... a minden változás mögött álló örök változatlanra. Ezaz ébredés kezdete...

Most akadt elém egy gyönyörű Osho bölcsesség! Láss a sorok mögé!

"Ha nem dobod el a személyiségedet, akkor nem találhatod meg az egyéniségedet. Az egyéniségedet a léttől kapod, a személyiséget pedig a társadalom akasztja a nyakadba. A személyiség által illeszkedsz be a társadalomba.
A társadalom nem képes tolerálni az egyéniséget, mert egy egyéniség nem követi őt birkaként. Az egyéniség minősége az oroszlánokéhoz hasonló: az oroszlán egyedül jár. A birkák mindig tömegben élnek; abban bíznak, hogy a tömegben otthonra találnak. A tömegben az ember mindig nagyobb biztonságban és védettségben érzi magát. Ha megtámadnak, a tömegben könnyebben megvéded magad. De egyedül? Csak az oroszlánok járnak egyedül.
Pedig mindegyikőtök oroszlánnak születik, csakhogy a társadalmi beidegződések teljesen átprogramozzák az elmédet, és végül birka lesz belőled. Kapsz egy személyiséget; egy kényelmes, kedves, szófogadó és nagyon kötelességtudó személyiséget.
A társadalomnak rabszolgákra van szüksége, nem pedig olyan emberekre, akik a szabadság feltétel nélküli elkötelezettjei. A társadalomnak azért van szüksége rabszolgákra, mert az őt irányító összes érdekszövetkezet engedelmességet követel."

(Osho)

A problémák kaput nyítnak nekünk a végtelenbe: rajtunk áll, hogy átlépünk-e rajta. Ha átlépünk: meglátjuk, ahogy a hátártalan élet elénk tárul. Minden akadályra tekints úgy mint a legjobb barátodra, amely azért történt veled, hogy kiterjeszd magad, és egy új világ tárul eléd. Hisz ez csak játék: egy gigantikus társas játék! Lépj előre két mezőt! :)

Első lépésként nyisd meg tudatod a pozitív gondolatoknak: engedd hogy átjárjanak, betöltsék egész lényedet, kismossák belőled kétségeket és félelmeket, felépítsék hited önmagadban, és az örök hited az igazságban. Ez épül bennem is, és egyre szilárdabb talapzaton áll. Ehhez folyamatos törekvésre és gyakorlásra van szükség, hogy minden siker merősítsen (olvass és hallgass pozitív gondolkódókat, és tartókodj panaszkodástól mindig, és cselekedj). Addig építs, mig hited olyan erős, hogy semmi le nem bonthatja, ekkor megszünik a gondolat, csend lesz: magad válsz a hitté és ezáltal a céloddá. A hit nem más, mint határtalan szeretet és önátadás, az örök öröm forrássa, melyet a körülmények tomboló vihara meg sem rezdít, mert rájövünk, hogy mindenek a lényege egy és ugyanaz, nincs választóvonal. Ez az Én fókuszhorizontom, efelé haladok, és napról napra közelebb jutok hozzá, míg végül eggyéválok vele az életem minden területén :)

A spirituális irodalom az élet gyönyörű útmutatása, olvasd és ültesd át a gyakorlatba!!!! Remek kaland! Tényleg minden új és eleven...

3 komment

Címkék: boldogság pozitív hozzáállás


A bejegyzés trackback címe:

https://tsend.blog.hu/api/trackback/id/tr20198215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

F.Kiss Zsuzsa 2007.11.09. 10:25:25

Tegnap véletlen akadtam a blogodra. Végigolvastam.Felemelő érzés volt. Az én életem is fordulópontjához érkezett. Hasonló úton indultam el, mint te csak én még nagyon az elején járok.De az írásaid megerősítettek, hogy jó felé indultam el. Addig amíg úgymond rendben mentek a dolgok már éreztem, hogy változnom kell, de nekem is egy hatalmas fájdalom (szerelmemmel való szakítás) után világosodott meg az elmém. Kell mindig valami nagy lelki gyötrelem a változáshoz??? Anélkül nem megy?

Tsend 2007.11.09. 10:47:47

Kedves Zsuzsa!

Nem feltétetlenül kell lelki gyötrelem, viszont ez remek alapot ad arra, hogy észrevegyük valódi önmagunkat! Tekints a gyötrelemre, úgy mint egy ajándékra, hisz sok mindenre megtanít téged! Például, ennek következtében elindultál azon az úton, ami életedet sokkal boldogabbá fogja tenni! Ez egy megtisztulási folyamat, lerázod magadról a kétség és félelem békjóit!

Sok sikert hozzá!

Wolf Mr. 2014.08.15. 14:39:22

Gratulálok a bloghoz, jó úton haladsz úgy látom. Az ilyen embereknek van esélye az általam kínált lehetőségekhez:)

Kérlek írj néhány nagyon kellemes és spirituális irodalom címet. Leköteleznél. Köszönöm.
süti beállítások módosítása