HTML

A rész is Egész...

Életem egy hömpölygő kérdésfolyam. Minden kérdés egy kapu az ismeretlenbe, melyet ha feltárok, felsejlenek mögötte a válaszok, melyek elvezetnek valódi Önmagamhoz, a végtelen megsejtéséhez.

Igen! Ez egy Önkeresés, egy belső utazás, mely az Éntől az Egységtudatig kanyarog. Mivel minden mindennel összefügg, ez nem más, mint egy kozmikus pillangóeffektus, a körtáncok körtánca, melyben együtt tobzódunk mindannyian, Te és Én is.

Téged is bátorítalak, ha már erre jártál, hogy szólj hozzá, vagy tegyél fel kérdéseket, hogy együtt fejtsük meg ezt a kozmikus keresztrejtvényt.

Hozzáfűzött gondolatok...

Címkék

2008.11.05. 00:05 tsend

Adni és elfogadni, a szeretet körforgása

Adni és kapni... az élet örök körtánca. Egyik sincs a másik nélkül. Ahhoz, hogy adni tudj, kell egy másik fél, aki kész elfogadni. Ahhoz, hogy kapni tudj, kell egy másik, aki ad. Ahhoz, hogy adj kapnod kell, ahhoz hogy kapj adnod kell. A szeretetben ez a kettő egybeforr, adsz és elfogadsz. Ha nem fogadsz el vagy nem adsz, akkor megcsonkítod a körforgást...

Menjünk egy kicsit a mélyére. Adni mindig adsz, bármit teszel, adsz... ennek az eredményeként kapsz az élet szívárványszín palettájáról olyan feleletet, amilyet te is ráfestettél a láthatatlan vászonra. Igen ám, itt jön a csavar a történetben... meg kell tanulni elfogadni azt, amit ennek alapján kapunk. Meg kell értenünk, hogy azt kapjuk, amit adtunk a világnak, akár materiális, akár csak gondolati/lelki síkon. Ha megtanulsz elfogadni, megtanulsz szeretni.

A nem elfogadás két féle képpen jelenik meg: ha valami rossz történik veled, ellenállsz mert, azt hiszed ezt TE nem érdemled meg... pedig nem véletlenül történik. Lehet nem kézzelfogható formában károsítottad a világot, csak dühödet, mérgedet, félelmeidet, irigységedet szortad bele világmindenség örök hullámzásába. Látszólag nem tettél semmit, de mégis... Ez a mélyrőlfeltörő indulat azt vonzza magához, ami ellen lázadsz. De akkor, mit tehetnél ellene? Semmit. Furcsa játék, de ha ellene teszel, nem szállsz ki ebből a meccsből. Csak légy tanuja Önmagad belső viharának, és szemléld ezt táncot. Ne avatkozz közbe, hagyd csillapodni a hullámokat maguktól. Ha beavatkozol önbírálat, lelkiismeretfurdalás vagy bármilyen elemzés formájában, nem lesz béke, hisz pont ezek a gondolatok korbácsolják tovább a vihart. Engedd, hogy bensőd elcsendesedjen, és felolvadjon lényed ebben a mézédes létezésben... és ekkor elindul egy gyönyörű átalakulás, megtörténik a csoda: folytatódik a kafkai Átváltozás: s a "féregből"  táncoló pillangóként szállsz fel gyönyörű magaslatokra... felszínre tör elemi intenzitással a lüktető életöröm, igaz esszenciád.

A nem elfogadás másik érdekes aspektusa, amikor a jót nem akarod elfogadni. Nem fogadod el, amit tálcán kínál feléd az Élet, mondván nem érdemled, vagy éppen azért, mert azt tanították neked, hogy a lemondás és a szegénység erény. Ekkor nem történik más, mint megintcsak ellenállsz az ÉLET nevű tündérmese fantasztikus élményzuhatagának: elfelejtesz élni, megtagadod azt ami azért van ott, hogy téged szolgáljon, hogy az örömöd leld benne... s ha örülsz, szerinted mi történik? Azt adod a világnak, ami vagy: az örömöd sugárzik mindenhova, virágzol mint egy tavaszi virág, és ez mindenkit megérint körülötted, valamit megérint bennük, s tovább viszik ennek magját önmagukban, s terjed... s terjed. Ha önsanyargatásba kezdel, ha megtagadsz, ennek a keserűségét fogod árasztani magadból... mit eredményez ez? Te melyiket választod?

És ha elfogadsz, adsz. S elfogadásoddal a legnagyobb ajándékot adod a világnak: a szereteted békéjét...

Szólj hozzá!

Címkék: élet béke szeretet elfogadás adás


A bejegyzés trackback címe:

https://tsend.blog.hu/api/trackback/id/tr55750434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása